Dag 6, Breckenridge



29 februari 2012

Vandaag maar weer naar Breck, want dat vinden we toch wel erg leuk. We zouden met deze skipas, de Summit Value Pass ook naar Arapahoe Basin kunnen, maar gezien het weer blijven we liever iets dichter in de buurt.

Wederom een goede skidag, maar wel koud en met veel wind en de hele dag wat sneeuw.

Op de terugweg zien we een bord: Loveland Pass. We willen kijken of we daar wat kunnen zien en maken deze "detour". Het is ongetwijfeld een hele mooie route, maar daar zien we vanmiddag niet veel van.






Maar toch leuk om er een keer geweest te zijn.

Idse had van zijn favoriete oom en tante geld gekregen om een heuse Porterhouse steak te gaan eten in The States. Wij moesten dan maar naar de Mac of zo. We hebben besloten om ons eigen spaarpotje aan te spreken en met hem mee te gaan, wel zo gezellig. Het was eerst wel even zoeken waar ze in de omgeving Porterhouse steaks verkopen, maar met de informatie die in de lobby van de Ptarmigan ligt is het gelukt. Wel moesten we hiervoor terug naar Breckenridge, maar who cares in America?

Spencer's Restaurant bleek onder aan de piste in een hotel/conference center te zitten. We konden het daardoor eerst niet vinden. Het was een groot restaurant en wij kregen een plekje in een "booth", waardoor we rustig zaten en veel privacy hadden.




The Porterhouse is kind of a composite steak coming from the point where the tenderloin and top loin meet. Basically an over-sized T-Bone steak the porterhouse is thicker cut and has much more of the tenderloin relative to the loin portion. If you remove the bone and cut out the two steaks that basically make up this steak you will get a tenderloin steak and a top loin (or New York Strip Steak). So if you are ordering a Porterhouse, I hope you're hungry.
Idse had er niet echt veel moeite mee, hoewel het een steak van 28 ounce was, hetgeen overeenkomt met 793 gram. Dat is wel inclusief bot, dus het valt heel erg mee. Hij vond het geweldig, dus Rein en Ien: nogmaals dank van jullie favoriete neefje.